Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 24 december 2013

Ingen julsnaps i år heller på "hemmet"!


Och vad serveras då våra gamla som är beroende av den kommunala ynnesten när julefriden lägger sig över vår kommun idag? 
Dom som får maten hemskickad kommer utöver det kalla - som består av rödbetssallad, sill (två sorter), julskinka, en ostskiva, pastrami, 1 st portionssenap, vörtbröd och smör - få avnjuta följande varmt eller uppvärmt: Omelett, grönkålssallad, två (!) små prinskorvar, tre (!) små köttbullar, en vit kroppkaka och potatis samt gröt. 
Den som eventuellt skulle vilja ha tre små prinskorvar under julen bör nog inte vara bosatt i Borgholms kommun och vara beroende av betald hemsänd pensionärsmat. 
På ålderhomshemmen (som det numera inte heter) är det något generösare. Där kan man - åtminstone på Soldalen - få julmust till maten och julmaten är upplagd som buffé, så att det t ex går att få mer av något för den som vill, t ex en extra ostskiva. 
Men se julsnaps, det måste våra äldre som sitter "på hemmet" klara sig utan, i varje fall om dom inte har nära och kära som fixar åt dem. 
Vilken typisk ynkedom av Borgholms kommun. Nu när den tidigare restriktiva lagen kring alkohol på våra vårdinrättningar har luckrats upp och andra kommuner när det varit lite "extra" har börjat bjuda på både skumpa och en sup, så har detta ännu inte förekommit här. 
Så många som bor på våra särskilda boenden för äldre (som det numera är omdöpt till) finns det ju inte, så att det skulle kosta särskilt mycket att låta dem som ville få en snaps till julmaten. Skäms Borgholms kommun! 
Vågar väl knappast nämna att årets julsnaps från Reymersholm är extra god, kryddad med kummin, fänkål och anis, med en "frisk och fyllig smak av apelsinblom, pomerans, citron och russin"! Provade den väl kyld redan igår tillsammans med en bit skinka! Verkligen gott! 
Pris i inköp per centiliter: Två kronor och sjuttio öre! Fyra centiliter för en tia. Femtio "fyror" för en femhundralapp. Hade faktiskt inte varit någon större kostnad för Borgholms kommun. Mindre än en miljondel av den totala budgeten.

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar