Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 december 2013

Tankar från måndagens kommunfullmäktigemöte VIII:: Egen mat istället för dom heliga smörgåsarna


Viktigare än själva ärendena som ska behandlas under fullmäktigeammanträdena är för många ledamöter SMÖRGÅSARNA som under kaffepausen står serverade på ett bord i en av vestibulerna till sammanträdessalen tillsammans med kaffe och varierande kaffebröd. Smörgåsarna består av bröd täckta av diverse goda pålägg,
Då jag har gått in för en livsstil som kallas LCHF -  ja det är en livsstil och inte någon diet - vilket bl a innebär att jag inte äter bröd (och mår väldigt bra av det), så har jag bett att få slippa brödet under mina smörgåspålägg, vilket lett till att jag fått mitt pålägg serverat på ett fat vid sidan av de andras färdiga smörgåsar.
Detta har naturligtvis lett till avundsjuka blickar och kommentarer från andra ledamöter av typ: "- Varför ska du få annorlunda än vi andra?"
 
Det kunde jag ju ta. jag är ju ganska så luttrad vid det här laget,
 
Men så plötsligt hade det utgått ett påbud till dom står för utspisningen i stadshuset vid sådana här tillfällen att det inte skulle få vara annat till mig. Jag skulle alltså få hålla tillgodo med smörgåsarna som alla andra och ville jag inte äta brödet så skulle det slängas. Detta hade bestämts från högsta ort, oklart av vem!
 
Då det bär mig emot att mat ska kastas - och det inkluderar även bröd - så har jag därefter haft med mig egen förtäring till kommunfullmäktiges möten. Medförd i kylväska och upplagd på en tallrik hemifrån tillsammans med egna bestick. Det är numera bara kaffet som jag hämtar från det stora serveringsbordet.
 
Och nu har avundsjukan kommit att vända sig mot min egen tallrik för att den är lite lyxigare pålagd än vad kommunfullmäktiges mackor är. Ja se dessa politiker, ibland är dom som små barn!


Eget fat med uppskuren salami, lufttorkad skinka, hemgjord aioli, oljedrypande oliver, en bit parmesan och två andra sorters ost, d v s perfekt LCHF-kost

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar