Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 29 december 2013

Östran borta från Borgholm

Det var under åren 2010 och 2011 som Ölandsbladet, Östra Småland, Barometern och Kalmar Läns Tidning fick samma ägare, tidningshuset Gota Media. Det skulle inte ske några större förändringar. försäkrades det från ägarhåll. Eller?
Men tidningsägare är nästan lika svekfulla som politiker när det gäller löften, så redan i år beslutade dom att lägga ner Östrans lokalredaktioner. 
Jag skrev om detta på bloggen den 2 december (Pressdöden har börjat på Borgholms "Flit Strit"), samma dag som Östrans lokalredaktion i staden stängde för gott. 
Nu tänkte jag komplettera med några bilder, ett slags dokumentation av det trista. 
Dom här fotona togs för drygt en månad sedan, den 20 november:
På den tiden som det begav sig:
Lokalredaktionerna (Östrans och Barometerns) ligger tätt vid Västra Kyrkogatan i Borgholm
   
Längre bort mot kyrkan vid samma gata huserar Ölandsbladets huvudredaktion sedan "urminnes tider", i vart fall sedan tidigt 1900-tal

VI ÄLSKAR BORGHOLM står det i Östrans skyltfönster i Borgholm (där "WE" är utländska och betyder VI och hjärtat betyder ÄLSKAR. Jo pyttsan, två veckor därefter hade Östran stängt sin redaktion i Borgholm!
Och så här ser den helt tömda och övergivna redaktionen ut nu på morgonen den 29 december, fotograferad vid 6-tiden:
Endast skylten på väggen över ingången är kvar
Kärleksförklaringen till Borgholm i skyltfönstret är borta. Tre tidningsredaktioner i Borgholm har blivit två. Ett mörker ruvar över Västra Kyrkogatan. 
Samtliga fotografier: Per Lublin

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar