Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 16 december 2013

Skuggkopian

Budgetdebatten ikväll handlar om en budget på 552 miljoner kronor som kommunstyrelsen föreslår. Ilko Corkovic (s) påstår sig stå för en "skuggbudget" när han föreslår en budget som fördelar en (1) av dessa 552 miljoner kronor på ett annorlunda sätt. D v s den skiljer sig från kommunstyrelsens budgetförslag med mindre än två promille! 
Eftersom en skugga ju är en i det närmaste identisk avbild av det föremål som kastar skuggan, så är "skuggbudget" ett verkligt passande namn för Ilkos nästan identiska kopia. 
Ska vi tala om alternativ så får vi väl se vad jag kan komma att ta fram ikväll! 
Förutom budgeten så kommer kommunfullmäktigemötet ikväll att handla om införande LOV (Lagen om Valfrihet inom omsorgen) i Borgholms kommun, hur AFA-pengarna ska användas och svar på några av mina interpellationer (bl a om raset för vår kommun mot bottenskrapet bland "skolkommuner" samt om hur kommunen har hanterat problem i samband med den stora asylsökaranhopning som vi fått inom just vår kommun).Om nu detta hinns med.

Från och med kl 18.20 ikväll kan Du klicka HÄR (och sedan - på sidan som då kommer upp - på den lilla texten med blå bokstäver där det står Watch on broadcast page) för att följa ÅRETS SISTA KOMMUNFULLMÄKTIGEMÖTE i direktsändning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar