November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 14 juni 2016

Dag Sandahl inte på gång som ärkebiskop

Hajade riktigt till när jag tittade på Östra Småland i morse och såg en rubrik på framsidan. Vadå, Dag Sandahl ärkebiskop? 

Nej så var det nu inte riktigt utan Dag Sandahl och ärkebiskopen och tidningens chef var inblandade i ett bråk av något slag. Den före detta så stridbare komministern med förflutet i Högby på norra Öland (Sandahl) hade på blogg behagade skämta lite med den kvinnliga ärkebiskopen (Antje Jackelén) och därför fått på tafsen av Kyrkostyrelsen som ropade på censur, vilket i sin tur fått tidningschefen (Thomas Grahl) ) att blåsa till strid för Sandahls och allas yttrandefrihet. 
Så Sandahl är uppenbarligen inte på gång som ärkebiskop! 
Lika uppenbart är nu att när man läser tidningen ska man inte bara skumläsa rubrikerna! 
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar