Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 28 juni 2016

Midsommarvädret i efterhand

Kanske ni minns vad jag skrev om det blivande midsommarvädret här på bloggen i onsdags morse? Annars är dey ju bara att backa bandet. Men hur mycket var det egentligen som stämde av vad de båda väderprofeterna- svenska SMHI och norska YR - hade förutspått? 
Inte mycket mer än att det inte blev snö. Samt att det var soligt. 
Där jag firade öländsk midsommar blev det åtskilligt varmare än vad profetiorna hade förutspått, vilket var 23 grader som allra varmast. I verkligheten blev det hela 30 till 31 grader som varmast både på midsommarafton och midsommardagen. 
Det utlovade regnet till natten mot midsommarafton uteblev helt. Natten till söndagen kom däremot ett rejält regn med åska. 
Jämnt skägg mellan SMHI och YR, men SMHI förlorar på dåligt facit när dom missade åskvädret natten mot söndagen. Det borde väl ändå inte vara så svårt att se vad det blev för väder i efterhand, eller? 
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar