TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 7 juni 2016

Välskötta parker i Karlskrona och ett verkligt fint torg!

Karlskrona - den svenska f d örlogstaden, byggd på erövrad mark och en gång det svenska väldets näst största stad - har något som Borgholm lider brist på, nämligen välskötta parker. 
Hoglands park är en av dem. Centralt belägen och något större än Societetsparken i Borgholm. Inbjudande att vistas i. Med lummig grönska, gott om välfungerande sittbänkar, höga häckar med urklippta bersåer att sitta i, välskötta blomsterrundlar, samt naturligtvis ett vattenspel. Därtill statyer utan bortsågade armar! T o m en stor staty av den svenske kung - Karl XIII - som gav Borgholm (och faktiskt inte Karlskrona) dess stadsrättigheter!

Hoglands park ...
   
... med lummig grönska ...

... höga häckar ...

... urklippta sittbersåer ...

... och välskötta ...

... blomsterrundlar

Vattenspel med staty utan avsågad arm

Står staty i Hoglands park i Karlskrona(!!!):
Kungen som gav stadsrättigheterna åt Borgholm 1816
Dessutom har Karlskrona ett verkligt fint torg! Som lär vara Sveriges största och som man inte har försökt att minska med någon avgränsande "hundlortsskulpturavdelning" mot någon av de båda kyrkorna där.
 Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar