UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

tisdag 7 juni 2016

Välskötta parker i Karlskrona och ett verkligt fint torg!

Karlskrona - den svenska f d örlogstaden, byggd på erövrad mark och en gång det svenska väldets näst största stad - har något som Borgholm lider brist på, nämligen välskötta parker. 
Hoglands park är en av dem. Centralt belägen och något större än Societetsparken i Borgholm. Inbjudande att vistas i. Med lummig grönska, gott om välfungerande sittbänkar, höga häckar med urklippta bersåer att sitta i, välskötta blomsterrundlar, samt naturligtvis ett vattenspel. Därtill statyer utan bortsågade armar! T o m en stor staty av den svenske kung - Karl XIII - som gav Borgholm (och faktiskt inte Karlskrona) dess stadsrättigheter!

Hoglands park ...
   
... med lummig grönska ...

... höga häckar ...

... urklippta sittbersåer ...

... och välskötta ...

... blomsterrundlar

Vattenspel med staty utan avsågad arm

Står staty i Hoglands park i Karlskrona(!!!):
Kungen som gav stadsrättigheterna åt Borgholm 1816
Dessutom har Karlskrona ett verkligt fint torg! Som lär vara Sveriges största och som man inte har försökt att minska med någon avgränsande "hundlortsskulpturavdelning" mot någon av de båda kyrkorna där.
 Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar