November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 7 juni 2016

Välskötta parker i Karlskrona och ett verkligt fint torg!

Karlskrona - den svenska f d örlogstaden, byggd på erövrad mark och en gång det svenska väldets näst största stad - har något som Borgholm lider brist på, nämligen välskötta parker. 
Hoglands park är en av dem. Centralt belägen och något större än Societetsparken i Borgholm. Inbjudande att vistas i. Med lummig grönska, gott om välfungerande sittbänkar, höga häckar med urklippta bersåer att sitta i, välskötta blomsterrundlar, samt naturligtvis ett vattenspel. Därtill statyer utan bortsågade armar! T o m en stor staty av den svenske kung - Karl XIII - som gav Borgholm (och faktiskt inte Karlskrona) dess stadsrättigheter!

Hoglands park ...
   
... med lummig grönska ...

... höga häckar ...

... urklippta sittbersåer ...

... och välskötta ...

... blomsterrundlar

Vattenspel med staty utan avsågad arm

Står staty i Hoglands park i Karlskrona(!!!):
Kungen som gav stadsrättigheterna åt Borgholm 1816
Dessutom har Karlskrona ett verkligt fint torg! Som lär vara Sveriges största och som man inte har försökt att minska med någon avgränsande "hundlortsskulpturavdelning" mot någon av de båda kyrkorna där.
 Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar