Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 juni 2016

Får självrätta mig lite ...

Får självrätta mig lite om vad jag skrev om Kyrkostyrelsen i förrgår och närmare förklara läget. Att f d Högbyprästen Dag Sandahl raljerat lite om ärkebiskop Antje Jackelén på sin blogg stämmer, men Kyrkostyrelsen har ännu inte ropat på censur.  
Dock har det funnits ett förslag om att Kyrkostyrelsen skulle driva igenom en policy om hur Svenska kyrkans förtroendevalda ska få uttrycka sig i sociala medier - tydligen förorsakat av Sandahls blogg. Men det förslaget har fått bakläxa, bl a kanske på grund av mediachefen Thomas Grahls engemang för yttrandefriheten, och blivit återremitterat. Det vore ganska märkligt om ett förslag av det slaget skulle gå igenom vid Kyrkomötet i Uppsala i höst, där policyn isåfall slutligt skulle antagas.
Det vore ungefär som kommunfullmäktige i Borgholm skulle anta en policy om vad jag får - eller inte får - skriva på min blogg. Det skulle jag ALDRIG gå med på! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar