Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 14 juni 2016

I övrigt noterat från kommunfullmäktige

I övrigt kunde det noteras från kommunfullmäktigemötet igår 
  • att fotbollsintresserade kommunalrådet Ilko Corkovic (s) inledningsvis sprang runt och föreslog att alla ärendena skulle tas i en klump. Så här lät det allra först! 
  • att alla ärenden slutade som kommunstyrelsen hade föreslagit (vilket gör att debatterna i kommunfullmäktige blir ett slags spel för gallerierna när allt redan är avgjort i förväg) 
  • att Stig Bertilsson och Peder Svensson (båda c) dock faktiskt var nära att få bifall till sin motion att kommunen ska använda delar av "de nya statliga miljonerna" (dom 50 miljoner som kommunen fick som tillfälligt bidrag i julas) "för att täcka nuvarande och det ökande behovet  av nya äldreomsorgsplatser". Voteringen slutade med 16 - 15 till förmån för kommunstyrelsens avslagsförslag, så motionen fälldes med endast en röst. Frågan är nu om det är den ensamme v-ledamoten Leo Larsson eller den lika ensamma mp-ledamoten Maria Lindmark - som båda röstade för avslag - som kan ta åt sig "äran" av att inte en krona av dom 50 miljonerna nu kommer att gå till äldreomsorgen.
Plats för kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar