Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 19 juni 2016

Söderut i fager skrud

Vände kosan söderut i förrgår och hann med att besöka både Färjestaden och Kalmar och komma hem precis innan det väntade eftermiddagsregnet började falla. 
Färjestaden börjar imponera - inte bara Skansen utan även hamnen, som lämnades åt sitt öde när färjorna slutade gå 1972. 
Nu är det åter daglig färjetrafik över till storstaden Kalmar - med passagerar- och cykelfärjan Dessi. 
Hamnen pryds av stolta Kalmarsund VIII, som borde ha renderat Olof Paradis utmärkelsen Årets Ölänning efter att han tagit hem den svårt nedslitna bilfärjan från forna Jugoslavien som han rustat upp till samma fina skick som när hon var ny på 1960-talet och var flaggskeppet i trafiken över sundet mellan Kalmar och Färjestaden. 
Kalmarsund VIII
Därtill finns på kajen ett slags "mini-Akersbrygge" med barer, restauranger och butiker som verkar hålla öppet året om. Var där inne på ÖlandsChoklads mysiga kaférestaurang och intog en kopp gott kaffe med chokladsmak. Kommer gärna tillbaka en annan gång.

Ett slags "mini-Akersbrygge"
På hemvägen kunde jag inte låta bli att göra som många andra, stanna upp och fotografera vallmofälten vid Isgärde. Det här är Öland i sin fagraste midsommarskrud! 

I fager midsommarskrud
Foto: Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar