UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

söndag 26 juni 2016

Ekologisk hälsodryck?

Ni kanske tidigare har ätit ekologisk julskinka till jul och egologiska ägg till påsk och i år har man även kunnat dricka ekologiskt midsommarbrännvin. Och det senare gjorde jag naturligtvis jag till sillarna igår. 
Det är O.P. Anderssons Aquavit som strax före midsommar blivit godkänd som ekologisk produkt. Rena hälsodrycken med andra ord*.
Ekologiskt brännvin
Dock verkar dock som att ett snårigt regelverk förhindrar att denna ädla dryck marknadsförs som ekologisk, även om ett litet ljusgrönt märke med ordet EKO under nere i hörnet på flaskornas baksidesetiketter skvallrar om detta.
EKO-märke i nedre högra hörnet
Hur som helst var det en väldigt lyckad midsommarafton. 
Foto:Per Lublin
*) Fotnot: Fast riktigt så enkelt är det inte. Alkohol - ekologisk eller ej - - kan ha stora skadeverkningar är bäst att tillägga, annars kan det ta hus i helsicke!
Plats för kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar