NÄSTA DIREKTSÄNDNINGAR från Stadshuset i Borgholm blir:
  • Från SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
  • från KOMMUNFULLMÄKTIGE samma kväll måndag den 20/11 med start kl 18: Debatt och beslut om kommunstyrelsens budgetförslag och taxeförslag inför 2018. Kallelse med övriga ärenden. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 18
  • från KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 13
  • från SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 18 mars 2017

Coops spruckna planer öppnar för bättre användning av Triangeln!

En gång i tiden var konsumbutikerna kundägda och fanns lite här och var. Sen slogs dom ihop i en stor konsumkedja som kom att glömma bort vilka som skapat dom kooperativa butikerna och vilka dom var till för. Dom en gång kundägda butikerna ersattes av stora köptempel i köpcentra utanför städerna. 
Vår kommun är för länge sedan övergiven av Konsum som numera heter Coop och är ett internationellt storföretag med stordrift som så många andra.
Att Coop sedan en tid tillbaka hade tänkt etablera sig i ett tilltänkt köpcenter Triangeln utanför Borgholm handlar knappast om någon plötsligt omtanke om borgholmsborna utan var snarare att försöka sko åt sig av inkomsterna från vår besöksnäring. 
Det känns bra att nu få bekräftat att dom planerna har spruckit och att det förhoppningsvis aldrig blir något köpcenter utanför Borgholm. Isåfall kan handeln inne i själva Borgholm få chans att överleva, vilket hade varit osäkert med ett stort köpcenter alldekes utanför staden. Det är isåfall inte politikernas förtjänst utan det beror på den krassa ekonomiska verkligheten för Coop. 
Politikerna - d v s hela kommunfullmäktige utom undertecknad - har nämligen röstat ja till ett köpcenter på Triangeln. 
Nu ligger Triangeln där som ett öde och kalhugget slagfält vid landsvägen intill Karlshöjd. Det är faktiskt läge för att planerna ändras och att Triangeln istället får bli ett bostadsområde med hyresbostäder där vanligt folk med normal ekonomi har råd att bo! Som verkligen behövs!
Kommentarer

1 kommentar: