UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

söndag 5 mars 2017

Linus af Wåhlberg på god väg. Mora-Nisse hundra år och död norrman vaknade till liv i Mora

Så har nyss Linus af Wåhlberg kommit i mål i Mora på tiden 5 timmar, 24 minuter och 41 sekunder. Hans bästa Vasaloppsresultat hittills och sju och en halv minuter snabbare än förra året. Inte illa!     
Men ännu fattas honom nästan tio minuter för att slå det öländska Vasaloppsrekordet på fem timmar och en kvart.    
Det finns inga ursäkter om han inte skulle göra det, har Linus själv nyligen sagt till Ölandsbladet, så det får bli nya tag för honom nästa år igen. 
Nils Karlsson "Mora-Nisses" bästa tid någonsin var fem timmar och en minut och då hade han vunnit oslagbara nio Vasalopp! Och i  år skulle han ha fyllt hundra år.
Årets vinnare - en norrman - låg dök på backen någon minut efter att ha passerat målstrecket i Mora. Med kranskullan stående över sig med något som plötsligt såg ut som en stor begravningskrans. Väldigt makabert såg det ut i TV-rutan, men lyckligtvis vaknade norrmannen till liv efter en stund.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar