Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 5 mars 2017

Linus af Wåhlberg på god väg. Mora-Nisse hundra år och död norrman vaknade till liv i Mora

Så har nyss Linus af Wåhlberg kommit i mål i Mora på tiden 5 timmar, 24 minuter och 41 sekunder. Hans bästa Vasaloppsresultat hittills och sju och en halv minuter snabbare än förra året. Inte illa!     
Men ännu fattas honom nästan tio minuter för att slå det öländska Vasaloppsrekordet på fem timmar och en kvart.    
Det finns inga ursäkter om han inte skulle göra det, har Linus själv nyligen sagt till Ölandsbladet, så det får bli nya tag för honom nästa år igen. 
Nils Karlsson "Mora-Nisses" bästa tid någonsin var fem timmar och en minut och då hade han vunnit oslagbara nio Vasalopp! Och i  år skulle han ha fyllt hundra år.
Årets vinnare - en norrman - låg dök på backen någon minut efter att ha passerat målstrecket i Mora. Med kranskullan stående över sig med något som plötsligt såg ut som en stor begravningskrans. Väldigt makabert såg det ut i TV-rutan, men lyckligtvis vaknade norrmannen till liv efter en stund.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar