tisdag 7 mars 2017

Tips på folketshusmöte om hur vi kan få igång byggande av fler hyresbostadshus i Borgholm

Mötet på Folkets hus idag kunde ha gjorts aningen mer intressant än det blev. 
Först ut på scen var Kalmars kommunalråd Johan Persson (S) tillsammans med partikollegan Mattias Adolfsson som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar. Det blev - i mitt tycke - onödigt mycket skryt om bostadsutvecklingen i Kalmar och det visades en - säkert mycket påkostad - film, där man såg den ena bostadskomplexet efter det andra till effektfull musik splascha upp ur ingenting på tomma ytor i Kalmar och dess närområden. 
Den gode Johan verkade betrakta sin uppväxtkommun Borgholm som något slags utkantsförort, varifrån befolkningen var på väg att "urbaniseras" (som han uttryckte det så snofsigt) till det storslagna Kalmar, där det byggdes nya bostäder för fullt. 
Så illa kan det naturligtvis bli om vi inte gör något åt saken i vår kommun och möjliggör för våra unga att få ta i bostäder här på hemmaplan som dom har råd åt bo i . 
Sen kom det upp två ganska sövande gubbar från Sveriges kommuner och landsting (SKL) som pratade länge och väl och synnerligen skrytsamt om SKL:s förträfflighet. 
Positivt var att höra att det faktiskt nu är lönsamt med hyresfastigheter. 
Efter fikapaus kom vi däremot lite mer in på vad som kan vara intressant för Borgholms kommun - olika boendeformer, olika sätt att bygga och inte minst var man kan och bör bygga. 
Frågor som kom upp var bl a varför kommunen inte ser till att det anskrämliga området med nedlagda Hemköp och Liljas område utnyttjas till att bygga hyresbostadshus på. 
Och hur det kunde komma sig att ett stort centralt beläget markområde i kommunal ägo endast utnyttjas för camping istället för att bygga bostäder på. Eftersom kommunen äger hela Kapelluddsmarken vore det lätt att styra vad för slags bostäder som skulle byggas där. Kanske dags att vakna och tänka till lite. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar