UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

söndag 12 mars 2017

Flaggningstider

Något som engagerar många är uppenbarligen flaggan över Stadshusets front mot torget i Borgholm. Genom åren har jag fått åtskilliga påstötningar om att den varit för ful, för trasig eller felaktigt hissad. Och ibland flera gånger i veckan. Har förklarat att jag inte har det minsta med flaggan eller flaggningen att göra.
Av någon anledning har det tydligen varit svårt att få Stadshusets flagga att sitta i topp och då har jag ibland också fått frågan om det är någon i huset som har dött.
Ingen kan med bästa vilja i världen påstå att vår kommunala flagga är vacker. Ett vitt lakan med det trista kommunvapnet och med texten Borgholms kommun i svart. Och den brukar fladdra från ett antal kommunala flaggstänger runt om i kommunen. 
Förra året var exemplaret på Stadshusets flaggstång ruskigt slitet efter ett antal stormar där den fått hänga ute och piska i vinden, men efter en upprörd insändare i Ölandsbladet togs den flaggan bort och ersattes av ny och fräsch men likväl lika tråkig kommunflagga.
I förmiddags klockan tio över nio kunde jag från mitt köksfönster se hur det vita lakanet över stadshuset firades ner och upp i flaggstången kom efter en stund istället den svenska blåa flaggan med det gula korset på. En snabb blick i almanackan gav vid handen att dagens namn är Viktoria och att det därmed är en viss Kronprinsessas namnsdag och således svensk allmän flaggdag, då den svenska flaggan enligt reglerna ska vara hissad klockan åtta på morgonen.
Någon vän av ordning hade förmodligen upptäckt fadäsen i morse och ringt till kommunalrådet eller något journummer och klagat, så upp kom den svenska flaggan om än något försenad. Nu återstår att se om man kommer ihåg att hala den vid solens nedgång eller om den kommer att få bli kvar fladdrande uppe i stången hela natten. I det sistnämnda fallet lär det väl ta hus i helsike i Stadshusets telefonväxel imorgon. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar