November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 31 mars 2017

Skavlan i Borgholm

Kom på att jag kanske ska berätta om när hade vi historisk samtalskväll på Strand för ett par veckor sedan. Nämnde ju då en morgon att vi skulle sparka igång igen den kvällen. Men så blev det inte mer skrivet om det. 
Hur som helst så hade vi skapat ett lite annat stuk på samtalskvällen än vi hade på dom historiska samtalskvällarna på Strand förra året. Istället för att en massa människor skulle sitta och trängas kring runda baren och försöka se någonting på en TV-skärm som mer var avsedd för ett normalt vardagsrum, så hade vi valt att flytta det hela till en konferenssal med stor bildduk och rejäl ljudanläggning (där vi slapp tjutande rundgång i mikrofonerna som vi tidigare råkat ut för). Och baren hade hakat på och flyttat till gången utanför konferenslokalen så att det blev nära för de som ville hämta sig ett glas.
Dessutom hade jag kommit mig för att bjuda lite på mig själv och göra en Skavlan-variant på något sorts skandinaviska: en mix mellom svensk och norsk omtrent som Fredrik Skavlan på en litt mer fremgångsfull måte introdusert i TV. Och der satt jeg og Johan von Reis på scen med gester i bekveme stoler og fåtöljer fra Röde Korset i Borgholm.   
Det här med gäster kom verkligen det hela att lyfta.
Johan von Reis (till höger på scenen) och undertecknad med stadens ordningsman under ett halvt århundrade - Johan Söderström - på duken i bakgrunden
Gästen Vera Raun (med mikrofon i handen) berättar om livet i Borgholm när hon var skolflicka på Samrealskolan på 1940-talet och bodde inneboende hos familjen Tegner som drev en konservfabrik på Hantverkargatan. I vit skjorta till höger järnvägsexperten Fredrik Andersson som berättat om när staden fick järnväg. Vid kontrollbordet i bakgrunden: Mairon  Palmqvist och Gia Thörnqvist från arrangörsgruppen
Foto: Eva Finder 
Om - och när - föreställningen kommer att sändas en fredagskväll i TV återstår att se :-). Men ordentligt dokumenterad på film blev den. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar