Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 11 mars 2017

Grattis Linnéa Thurflell, Årets eldsjäl!!!

Stort, stort grattis till öländska Linnéa Thurfjell som vid en galatillställning på Berns salonger i Stockholm i torsdags kväll fick utmärkelsen Årets eldsjäl. Detta för det arbete som hon lägger ner för att människor med funktionshinder ska kunna idrotta. 
Kalmartidningarna har naturligtvis passat på att påstå att hon är från Kalmar bara för att hon för närvarande råkar bo i Smedby utanför Kalmar, men i själ och hjärta är hon öländska från Östra Sörby. Vilket hon nu också har fått tillfälle att påpeka i en intervju i dagens nummer av Ölandsbladet. Och det kan vi vara glada för! 
Som lök på laxen är Linnéa nu i startgroparna för att sätta igång en verksamhet i Borgholm med idrott rör ungdomar med funktionshinder! Strålande! 
På tal om kalmartidningarnas fräckhet får vi innerligt hoppas att den kommunsammanslagning mellan Kalmar och ölandskommunerna som det verkar som att dom båda socialdemokratiska kommunalråden Johan Persson i Kalmar och Ilko Corkovic i Borgholm går och hoppas på aldrig bli av, för isåfall skulle väl kalmartidningarna - om dom då finns kvar - utse alla ölänningar till kalmariter, hemska tanke!
Men strunt i det, nu grattar vi Linnéa och önskar henne lycka till både för hennes egen del och med hennes nya projekt!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar