Nästa DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir från
  • Socialnämnden måndag 25/9 kl 9 - länk till sändningen. Ärendelista med handlingar
  • Kommunstyrelsen tisdag 26/9 kl 13 - länk till sändningen. Ärendelista med handlingar
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på just den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 9 mars 2017

Igår - en dag som behövs även här!

Hur upplevde ni Internationella Kvinnodagen igår? 
I en Kalmartidning kunde vi igår läsa om att kvinnlig rösträtt infördes i en rad europeiska länder (däribland Sverige) i kölvattnet på första världskriget - inte ens hundra år sedan*. I Kalmarradions sedvanliga förmiddagstramsande var det igår bara kvinnor som hördes, men annars så märkte man inte mycket av dagen. 
I varje fall inte här i Borgholm. Såg ingenting om att det skulle förekomma några som helst manifestationer här i samband med dagen. 
Att den Internationella Kvinnodagen behövs även här är dock uppenbart. 
Titta exempelvis på ett av dom tre största partierna i Borgholms kommunfullmäktige. Alla deras ledamöter är män. Både i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och nämnderna. Enda undantaget är i socialnämnden, där den ena av de partiets båda ledamöter är en kvinna, nämligen partiledarens hustru!
Eller att det fortfarande finns präster som tycker att ingen kvinna borde få beträda predikstolen! 
Så länge det ser ut på det viset - och kvinnor fortfarande har sämre betalt än män för likvärdigt arbete - så behöver vi dagen! 
För att inte tala om hur det ser ut i andra delar av världen! 
Nu gäller det att inte årets övriga 364 dagar får förbli internationella mansdagar! 
*) Fotnot: I Finland har det dock varit kvinnlig rösträtt sedan 1906 och i Norge sedan 1913, så Sverige är inte alltid bäst - om nu någon trodde det.  
Kommentarer

1 kommentar:

  1. Ang att "Sverige är inte alltid bäst" - det är mycket värre än så - Sverige är för närvarande bäst på att vara sämst på det mesta, Sverige är rejält på dekis, rakt ner i dyträsket!

    Under kommande sommar(2017) kommer den sittande regeringen att höja en hel drös(ca ett 40-tal) med skatter för det redan enormt skatteplågade svenska folket, förmodlingen kommer de också att återinföra förmögenhetsskatten och arvsskatten för att nämna några. Allt detta elände för att finansiera den dåraktigt förda asyl och invandringspolitiken.

    SvaraRadera