November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 29 mars 2017

Intressant i måndags

I måndags kväll var jag i Löttorp för att lyssna på den både kunnige och underhållande geologiprofessorn Jan Mikaelsson som hade engagerats till socialdemokraternas öppna möte* som jag tidigare nämnt om här på bloggen. Temat för mötet var "Ja till Öland - nej till gas". Men jag var också där för att lyssna på deras unga riksdagsledamot från Oskarshamn Laila Naraghi som engagerat sig för att ändra lagstiftningen kring våra naturtillgångar under jorden och hur de ska få hanteras. Detta ville jag gärna få veta mer om.
Lyssna HÄR** på Jan Mikaelsson i hans intressanta lilla tjugominutersföreläsning! 
Man kan verkligen undra på vad gasutvinningsföretaget egentligen har i kikaren! 
Återkommer till vad Laila Naraghi hade att säga.
 *) Fotnot 1: Nu undrar någon förstås hur Lennart Andersson (S) reagerade när han såg mig sitta där med mobiltelefonen och att spela in. Det kliade nog i klorna på honom, men han höll sig faktiskt i skinnet och satt still och sade inte ett ord så länge jag var kvar på mötet. 
Jag hade för övrigt talat med Jan Mikaelsson innan och hade hans fulla medgivande till inspelningen. 
**) Fotnot 2: Om filmen är seg med att starta i din dator, försök i mobilen istället eller i en annan dator.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar