November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 15 mars 2017

Ikväll sparkar vi igång!

Ikväll blir det historiska återblickar kring Borgholms stads historia på Strand. Johan von Reis och jag ska samtala på scen med ett antal gäster som har intressanta saker att berätta. Det blir ett något annorlunda upplägg än förra året. Mer får jag inte avslöja.
Kl. 18.30 sparkar vi igång!
I år kan vi också fira 200-års minnet av att Borgholm verkligen blev en stad. Visserligen fick vi rättigheter att anlägga en stad vid dåvarande Borgehamn redan 1816, men det var först 1817 som vi fick en stadsplan och kunde skapa gator, torg och kvarter och börja bygga staden. Och det är ju lite annat än bara ett papper.    
På papperet fanns staden Borgholm för övrigt endast i 154 år fram till nyårsdagen 1971, då stadsrättigheterna hade avskaffats. 
Vi vill ha dem tillbaka! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar