UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

onsdag 15 mars 2017

Ikväll sparkar vi igång!

Ikväll blir det historiska återblickar kring Borgholms stads historia på Strand. Johan von Reis och jag ska samtala på scen med ett antal gäster som har intressanta saker att berätta. Det blir ett något annorlunda upplägg än förra året. Mer får jag inte avslöja.
Kl. 18.30 sparkar vi igång!
I år kan vi också fira 200-års minnet av att Borgholm verkligen blev en stad. Visserligen fick vi rättigheter att anlägga en stad vid dåvarande Borgehamn redan 1816, men det var först 1817 som vi fick en stadsplan och kunde skapa gator, torg och kvarter och börja bygga staden. Och det är ju lite annat än bara ett papper.    
På papperet fanns staden Borgholm för övrigt endast i 154 år fram till nyårsdagen 1971, då stadsrättigheterna hade avskaffats. 
Vi vill ha dem tillbaka! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar