Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 19 mars 2017

Slutet för socialens chefstrojka?

Har idag fått uppgifter om att verksamhetschefen för individ- och familjeomsorgen och omsorgen om funktionsnedsatta i Borgholms kommun Hillevi Österbo - mest känd som en tredjedel av den fruktade chefstrojkan på socialförvaltningen - har sagt upp sig för att istället tillträda en tjänst hos Kalmar kommun.
Om detta stämmer är Borgholms kommuns socialförvaltning - och inte minst den personal som lyder under denna - verkligen att gratulera. Ja, egentligen hela Borgholms kommun som i så fall slipper ett bekymmer*
Det vore önskvärt att den personal som - enligt egen utsago - kommit att långtidssjukskrivas på grund av Hillevi Österbo nu kanske kan komma tillbaka i tjänst, Om skadan går att reparera.
Sedan socialchefen Ewa Ekman redan lämnat skutan och försvunnit till Växjö så är det efter Hillevi Österbos reträtt bara Yvonne Berneke kvar av den nu upplösta tidigare så fruktade chefstrojkan. Det återstår att försöka omplacera Berneke till en syssla där hon så lite som möjligt får ha med människor att göra. 
Kanske Yvonne Berneke kan göra nytta inom renhållningen nu när sommarsäsongen snart står för dörren, Tidiga morgnar innan staden vaknar kan hon nog behövas. I sällskap med måsar, kajor och trutar. 
*) Fotnot: Lite synd om Kalmar får man nog tillstå att det är. Men den som tar f-n i båten får nog henne iland också, är det visst ett ordspråk som säger.  
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar