UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

söndag 19 mars 2017

Slutet för socialens chefstrojka?

Har idag fått uppgifter om att verksamhetschefen för individ- och familjeomsorgen och omsorgen om funktionsnedsatta i Borgholms kommun Hillevi Österbo - mest känd som en tredjedel av den fruktade chefstrojkan på socialförvaltningen - har sagt upp sig för att istället tillträda en tjänst hos Kalmar kommun.
Om detta stämmer är Borgholms kommuns socialförvaltning - och inte minst den personal som lyder under denna - verkligen att gratulera. Ja, egentligen hela Borgholms kommun som i så fall slipper ett bekymmer*
Det vore önskvärt att den personal som - enligt egen utsago - kommit att långtidssjukskrivas på grund av Hillevi Österbo nu kanske kan komma tillbaka i tjänst, Om skadan går att reparera.
Sedan socialchefen Ewa Ekman redan lämnat skutan och försvunnit till Växjö så är det efter Hillevi Österbos reträtt bara Yvonne Berneke kvar av den nu upplösta tidigare så fruktade chefstrojkan. Det återstår att försöka omplacera Berneke till en syssla där hon så lite som möjligt får ha med människor att göra. 
Kanske Yvonne Berneke kan göra nytta inom renhållningen nu när sommarsäsongen snart står för dörren, Tidiga morgnar innan staden vaknar kan hon nog behövas. I sällskap med måsar, kajor och trutar. 
*) Fotnot: Lite synd om Kalmar får man nog tillstå att det är. Men den som tar f-n i båten får nog henne iland också, är det visst ett ordspråk som säger.  
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar