November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
 • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
 • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
 • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
 • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
 • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 6 mars 2017

Inte särskilt kul...

Snöandet som började igår på eftermiddagen har fortsatt hela kvällen och natten och snön yr fortfarande genom luften. 
Ser inte särskilt kul ut nu på morgonen. 
Kvällsbild
Morgonbild


Inte särskilt kul

 ... men låtom oss glädjas! 
Ty efter snöandet kommer en snösmältning som kommer att fylla våra diken, kanaler och bäckar med vatten som kommer forsa rätt ut bland mikroskopiska plastpartiklar och miljögifter i Östersjön och sedan komma avsaltat, renat och smaktillsatt från Sandvik direkt ut i våra kommunala ledningar så att vi obehindrat kan spola i våra toalettstolar med bästa tänkbara vatten även i fortsättningen. 
Om vi nu ska våga oss på att vara lite ironiska.
Kommentarer

2 kommentarer:

 1. Fråga:vilken typ av vatten vill du ska användas som toaspolvatten - alt:regnvatten när det finns till hands(då blir det inte spolat så ofta)gammaldags - orenat å oavsaltat kalmarsundsvatten - industrivatten mfl alt.
  En ide att pröva vore ett slutet spolvattensystem där spolvattnet uv-bestrålas, detta för att ta död på bakterier.

  SvaraRadera
 2. Borde vara separata system för dricksvatten resp. spolvatten!

  SvaraRadera