Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 24 juni 2014

Bara nio punkter på dagordningen hanns med av trettiotre!

Gårdagens föreställning i kommunfullmäktige blev inte särdeles givande, bortsett från inledningen - där ett ungt kompisgäng på mellanstadiet var uppe på podiet och visade ett bildspel om olika skateboardparker i landet i samband med ett medborgarförslag från tolvårige Fabian Lindfors
Du kan så här i efterhand följa det i två versioner - dels från min inspelning med bredare bild och ljudet nere från salen (klicka här) och dels från kommunens egna återupptagna webbsändning med suddigare bild men bättre ljud i talarstolen (klicka här). 
Därefter följde ett långt mellanspel av allmän information från utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva med drygt trettio minuters innantilläsning från Ateva som enbart hade lovord om sin förvaltning och sin verksamhet.
Den informationen hade gått bra att lägga ut på nätet för alla intresserade och hade inte behövts läsas upp i kommunfullmäktige, i synnerhet inte en kväll när vi hade 32 andra saker på ärendelistan, varav några riktigt tunga.
Försökte få ändring av dagordningen så att informationspunkten skulle utgå och gamla eftersläpande interpellationer från december förra året hinna betas av innan dom blev ännu mer inaktuella. Men förgäves, jag blev grundligt nedröstad om detta av övriga partier i kommunfullmäktige. 
Så den som vill att det ska fortsätta med långrandiga "informationer" i kommunfullmäktige istället för aktuella debatter och beslutsärenden i kommunfullmäktige (som istället får ligga och mögla) kan i rösta på centern, moderaterna, socialdemokraterna, kd, fp, mp eller v vid valet i höst! 
Igår kväll hann vi - förutom informationen från utbildningsnämnden - bara med åtta (!) av dom 33 punkterna på dagordningen, varav endast två egentliga beslutsärenden (som jag kommer att återkomma till)! 
Har dock lyckats få ordföranden att inse att vi måste ha ett extra kommunfullmäktigemöte i sommar för att försöka komma ikapp oss och det blir måndagen den 4 augusti, så då är kvällen räddad!

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar