ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

lördag 28 juni 2014

    
Oppositionsledaren:

 Politik som konserverad gröt!


- Kom och köp konserverad gröt, ropade en försäljerska  från sitt marknadsstånd på Algutsrums marknad igår. Samma hade hon förmodligen ropat två dagar tidigare på Borgholms marknad och på många marknader innan.
  
Marknadsknallarna är som en enda stor jättefamilj som drar från plats till plats land och rike kring. I viss konkurrens och gnabbandes om platser har dom dock ett gemensamt: Med välsmort munläder försöker dom lura på sina besökare sånt dom egentligen inte behöver. Med sanningshalten bakom deras säljargument är det inte så noga. 
  
Snarlikt är det med politikerna, i varje fall med dom som drar från plats till plats land och rike kring. Dom är också som en enda stor familj. I  viss konkurrens och gnabbandes om platser efter valet har dom dock ett gemensamt: Med välsmort munläder försöker dom lura allmänheten så gott det går. Med sanningshalten bakom deras argument är det inte så noga.
 
Dom politiska krämarna har högsäsong just nu. Från TV-studior och valstugor landet runt inför det nu avslutade EU-valet drar dom i dagarna vidare till Stora Ljugareveckan i Visby för att senare mot höstkanten sätta upp sina valstugor igen i snart sagt varenda stad. Allting går att sälja med mördande reklam, som det heter i Olrog-visan.
 
- Kom och köp konserverad gröt!

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!

Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar