Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 juni 2014

Månadsrapport i sammandrag för maj

Snipp snapp slut, så var maj månad slut! Här kommer en liten summering:
  • Ölandsbladet avslöjar återkommande likvidetsproblem för Borgholm Energi, där kommunen har fått gå in och hjälpa det kommunägda bolaget. Storgräl på mejl mellan bolagets nye VD och kommunens ekonomichef. "Kommunchefen" vägrar lämna ut mejlkonversation till tidningen (som överklagar beslutet).
  • Mängder av döda fiskar flyter iland på östra sidan av Öland. Övergödningen av Östersjön? Kanske något för EU att ta tag i?
  • Fågelskådning från soffhörnet: Fågelholken på Ekbacka blir riksnyhet och månadens snackis. De gamla på hemmet kan via en skärm i dagrummet följa en talgeoxekull från nio ägg till flygfärdiga ungar. 
  • Öland spirar i strålande väder - trots regnvarningar - och med många nya öppna trädgårdar.                                                                     
  • När kommunstyrelsen för ovanlighetens skull håller ett "öppet" sammanträde (i ett klassrum på Åkerboskolan), så hålls en stor del av diskussionerna enskilt i olika grupper i andra rum där åhörarna inte får vara med. 
  • Långbänk för förskolefrågorna i Södvik och Runsten. Kommunalrådet. vill sälja dom tomma skolorna och hyra tillbaka lokaler för förskolorna (vilket bäddar för strid) istället för att kort och gott bara låta göra i ordning lokaler i de båda skolorna och låta respektive förskola flytta in. 
  • Långväga politiker (både från Bryssel och Stockholm) har gästat vår ö och i slutet av månaden blir det val till EU-parlamentet. Anna Hedh från Mörbylånga får med nöd och näppe behålla sin plats som öländsk representant (s) i Bryssel. 
  • Kommunfullmäktige i Borgholm beslutar med röstsiffrorna 29 - 5 för tredje gången att lägga ner Runstens skola.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar