Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 juni 2014

Det gick asbra för oss, tyckte Maria

Ibland undrar man lite grann över det här med språket, hur nya ord dyker upp med en betydelse som de egentligen inte borde ha. Helt sjukt, typ. 
I måndags kväll - dagen efter europaparlamentsvalet - i väntan på att kommunfullmäktigemötet skulle återupptas efter kaffepausen, så kunde jag inte låta bli att skämta lite med dom båda miljöpartisterna i kommunfullmäktige, Maria Lindmark och Bertil Lundgren, som placerats i bänkraden framför mig, och låtsande ovetande om miljöpartiets stora valframgång i det sammanhanget lutade jag mig fram och frågade om någon av dom möjligen visste hur det hade gått i EU-valet.. 
- Det gick asbra för oss, förklarade Maria med stundens allvar, med betoning på det märkliga ordet "asbra". 
En annan liten fundering. Det var väl inte för miljöpartisterna i Borgholms kommunfullmäktige som valet hade gått bra. Det var väl för Isabella Lövin och dom andra mp-kandidaterna i EU-valet som valet hade gått bra. Det var väl dom som hade gått segrande fram och fått fler röster än något annat parti i dom svenska storstäderna. Inte Bertil och Maria. 
Ändå tror jag att miljöpartisterna i Borgholm hoppas på att få åka snålskjuts på Isabella Lövins valframgång i EU-valet utan att själva behöva göra så mycket. 
Så borde det naturligtvis inte få vara. Lokala politiker ska bedömas efter vad dom själva uträttar eller inte uträttar och deras egna ställningstaganden inte efter vad deras partiföreträdare i EU eller svensk rikspolitiker gör eller inte gör!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar