Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 13 juni 2014

Kort om folk (i Rällaskogen och på Ekerum)

Läste i Barometerns/Östrans stora helsidesuppslag om Ekerum i onsdags några uttalanden från Magnus Lagerlöf, vd på Ekerum Golf & Resort. Bl a så säger han om Rällaskogens vänner:
"- Jag tycker vi har fått till en bra dialog och har haft flera möten om vad man ska göra med skogen. Sen finns det en del personer i föreningen som ändå fortsätter överkla, det tycker jag är synd."
Nog verkar det lite nedlåtande att kalla föreningens styrelse för  "en del personer i föreningen", eller hur? 
Magnus Lagerlöf mår uppenbarligen inte bra av att Rällaskogens Vänner genom sin styrelse har överklagat beslut att tillåta hans planerade ingrepp i Rällaskogen med ett femtitiotal fritidsschabrak (under täcknamnet "Järn-nian). 
På samma helsidesuppslag i Barometern/Östran kan man också läsa en intervju med kommunens "samhällsbyggnadschef" Göran Borgö, som medger att kommunen - hittills - har lagt ut 4,3 miljoner kronor på planarbete åt Ekerum Golf & Resort men bara har fått tillbaka två miljoner av det beloppet. 
Det normala är ju annars att den som vill få planarbete utfört får betala för hela kostnaden!
Tänk vad en gratis spaweekend i Åre för beslutsfattare i Borgholms kommun* kan få för märkliga konsekvenser!!! 
*) Fotnot: Det var i april 2007 som Lisbeth Lennartsson (c), Eddie Forsman (m), Sune Axelsson (s), Jan Erici (m) och Stig Bertilsson (c) plus ett antal tjänstemän från Borgholms kommun blev smorda med en spaweekend på en lyxig hotellanläggning i Åre av ett företag med gemensamma intressen i Rällaskogen med Ekerum Golf & Resort. 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar