Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 27 juni 2014

Några råd till kommande Youngster

I veckan som gick utlovade jag några ytterligare synpunkter på Youngster, dom politiska ungdomsförbundens träff i Borgholm förra helgen.
Midsommarfirandet kom emellan. 
Men nu är det ny vecka, kommunfullmäktige har varit och här i backspegeln kommer några förslag beträffande Youngster.
Lägg arrangemanget i veckan mellan midsommarhelgen och Almedalsveckans början. Gärna måndag, tisdag, onsdag och torsdag! 
Då är det sommarlov, skolavslutningarna har varit men det är ändå inte knökafullt i Borgholm! 
Och så till innehållet. Visst var dom båda debatterna mellan ungdomspolitiker som ordnades på Youngsterscenen bra. Rappa repliker och bra tempo. Skicklig moderator. Bättre än det brukar bli när "vuxenpolitiker" ska bre ut sig. 
Men man borde bättre ge ungdomsförbunden möjlighet att själva få presentera sig. Ungefär som riksdagspartierna får disponera Almedalens scen var sin dag.
Ge varje ungdomsförbund en "halvdag" (t ex kl 11 - 15 eller 17 - 21) där respektive ungdomsförbund ensamt får rå om om scenen och ha en huvudtalare vid bestämt klockslag, t ex kl 13 och kl 19. Lottning mellan ungdomsförbunden om tiderna. 
Vid sidan om detta kan det ordnas olika debatter och seminarier i olika ämnen på andra ställen under övriga tider! 
Rätt hanterat borde det också kunna bli lite pengar in för Borgholms kommun istället för tvärtom! 
Och när det hela är över är det bara för dom riktigt engagerade att ta färjan över till Almedalsveckan i Visby! Allrahelst - om det till slut ska lyckas igen - direkt från Öland! 

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar