Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 9 juni 2014

Bristande insyn i holken

Bristande insyn är något som jag ogillar, både när det gäller Borgholms kommun och Borgholm Energi. Där ska det finnas offentlig insyn!
När det gäller andras privatliv kan man däremot klara sig bra utan insyn. 
Dock saknar jag just nu ändå insynen i fågelholken på Ekbacka, ett privatliv som man har börjat vänja sig med att följa. Det gör nog även dom boende på Ekbacka.
Ty för närvarande har det blivit strul med sändningen från holken. 
Får hoppas att vår IT-avdelning snabbt fixar till det eftersom det just nu händer spännande saker där. Ett nytt ägg låg igår morse i det annars så öde boet. Efter ett tag  tittade en ny fågelmamma in och pysslade med det ensamma ägget. Skulle kanske lägga ytterligare ägg. Men det gjorde hon inte just då utan flög ut igen. Sedan bröts sändningen.
Dom boende på Ekbacka fick väl hålla till godo med prinsessdop från Drottningholm på skärmen. 
Den nya fågelmamman i holken är i vart fall ingen talgoxe. En liten skönhet är hon, men vad slags har jag ännu inte kläm på. Hoppas vi snart får veta och att sändningen från holken ska börja fungera igen.
Samt får vi hoppas att dom som har hand om texten till holk-teven uppdaterar lite grand så att det inte längre behöver stå under bilden att "Holken bebos av ett talgoxe-par, där honan har lagt 9 ägg som hon ensam ruvar". Det var faktiskt för en månad sedan.

Vill Du kommentera, klicka här!

1 kommentar:

  1. Håkan Peterson, Sättra9 juni 2014 kl. 18:15

    Nu är kamera igång igen - och utan att se färger - så gissar jag på svartvit flugsnappare. Den har enfärgade ägg och honan som dyker upp då och då (3 ägg lagda och det kan bli 5-7 st)) tycker jag visar upp lite ljust på sidorna. Det kan också vara en halsbandsflugsnappare - som är väldigt lik svartvita honan. Spännande - som alltid i naturen.

    SvaraRadera