Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 12 juni 2014

Fel beslut om förskolan i Södvik i förrgår

Det har kommit ut lite om vad som hände på kommunstyrelsen i förrgår, även om ännu inget om det finns att läsa i tidningarna.
Kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson har ju varit ute på sin Facebook och skrutit om det redan samma dag, nämligen att hon var 
"Glad att kommunstyrelsen idag med röstsiffrorna 7-3 beslutade godkänna hyresavtalet för ny förskola i Södvik".
Ingenting om att kommunen samtidigt frånhänder sig en fastighet med skollokaler, gymnastiksal och ett stort stycke mark, lämplig för bostadstomter för en köpeskilling motsvarande endast tre årshyror för förskolan! Samt att kommunen måste betala denna höga hyra i femton års tid - oavsett om förskolan kommer att vara kvar där eller ej - samt att därefter har kommunen ingen behållning kvar alls av den stora fastigheten, trots alla nedlagda pengar! 
Ingenting heller om att de tre som blev nedröstade hade ett mycket bättre förslag, nämligen att kommunen behåller Södviksskolan och rustar upp lokalerna så att förskolan kan flytta in där i höst!
Jag har på annat sätt fått veta att dom tre som istället röstade för den senare vägen var Ilko Corkovic (s), Inger Sundbom (s) och Siv Axelssson (s).
Miljöpartiets Maria Lindmark skulle också ha röstat för sistnämnda förslag men orkade inte vara kvar så länge på sammanträdet, som fördröjdes av en massa gruppvist överläggande.
Att även jag skulle ha röstat för den linjen är självklart, men dessvärre saknar jag plats i kommunstyrelsen. Känner att jag verkligen skulle behöva vara med där!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar