Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 oktober 2014

Den nya kommunstyrelsen - bra att få vara med!

Så blev då den nya kommunstyrelsen utsedd och där lyckades det mig att komma med på ett hörn. Det känns bra, för nu blir det lättare för mig att påverka kommunens utveckling på ett positivt sätt.  Kommunstyrelsens består från och med igår kväll av följande ordinarie elva ledamöter: 
Ilko Corkovic (S)Sofie Gustafsson Follin (S)Monica Enberg (Ö)Sofie Loirendal (FÖ)Annette Hemlin (FÖ)Marcel van Luijn (M)Thomas Johnsson (M)Stig Bertilsson (C)Peder Svensson (C)Maria Lindmark (Mp)och så jag (nya Öp) 
Därtill är SD och KD respresenterade med ersättarplatser för Lasse Leijon och Sofie Jakobsson, som båda har ständig närvaro- och yttranderätt.
Därmed är alla partier som fått väljarnas förtroende att vara med i det nya kommunfullmäktige - bortsett från Vänsterpartiet som frivilligt avstått - på ett eller annat sätt även representerade i kommunstyrelsen, vilket är som jag tycker att det ska vara.   
Tre i den nya kommunstyrelsen heter Sofie. Annars har vi olika förnamn. 
Ingen heter Lisbeth och ingen heter Eddie, det känns också bra, mycket bra!
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar