Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 26 oktober 2014

Nonchalans mot den nya kommunstyrelsens ledamöter

Som nybliven kommunstyrelseledamot för nya Ölandspartiet fick jag i måndags kallelse till den nya kommunstyrelsens första sammanträde. Det var ju trevligt. Ännu trevligare är att kommunstyrelsens sammanträden fr o m nu ska ske helt öppet istället för bakom stängda dörrar. Såväl journalister som allmänhet får vara med som åhörare. Nu förväntar jag mig också att kommunens dyrt inköpta webbkamera ska komma till användning även i detta sammanhang och inte bara vid kommunfullmäktiges sammanträden! 
Sammanträdet blir på tisdag så kallelsen med handlingar kom åtta dagar innan. Det är helt okej! Däremot var det inte fullt så okej att budgethandlingarna inte var med - eftersom budgeten för nästa år är en punkt som ska avhandlas nu på tisdag - utan att dessa skulle "skickas till ledamöterna senare i veckan". 
Att budgethandlingarna skickades med mejl först på fredagseftermiddagen kl halv fem är definitivt inte okej! 
Handlingarna som är på 71 sidor (och som Du kan se om Du klickar här) är alldeles för omfattande för att ledamöterna - dom flesta nya - på ett bra sätt kunna tillgodogöra sig hela innehållet på den korta tid som då återstod till tisdag morgon. Och dessutom hinna diskutera igenom det med partimedarbetare. Budgeten är ju trots allt kommunens viktigaste styrdokument! 
 Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar