Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 8 oktober 2014

Kanske dags att dra ner på annonskostnaderna

Och nu kommer vi till dagens fråga med anledning av gårdagens blogginlägg.
 
Behöver vi annonsera kommunens diverse kungörelser i tidningar som inte mer än marginellt bryr sig om vår kommun?
 
Räcker det inte med att annonsera om kommunfullmäktiges sammanträden i Ölandsbladet? De flesta av kommunens medborgare har ju faktiskt "bladet" hemma. 
Varje månad kostar det kommunen cirka 5 - 6 000 kronor att annonsera ut kommunfullmäktigemötena i Ölandsbladet och de båda "tomsäckarna" Östra Småland och Barometern. Det blir drygt 60 000:- på ett år och en kvarts miljon kronor under en mandatperiod på fyra år! 
När nu en ny fyraårig mandatperiod ska börja och kommunfullmäktige ska välja annonsorgan för hela perioden kan det finnas anledning att fundera om man kan spara in lite på kommunens annonskostnader. 
Många bäckar små ....  Ni vet nog vad jag menar!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar