Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 17 oktober 2014

Onsdagskvällen i repris

Ni som missade direktsändningen från Stadshuset i onsdags kan i efterhand följa nya kommunfullmäktiges första sammanträde (i sammandrag - med undantag för en ruskigt lång paus för protokollsskrivande samt bortklippt smörgåsätande och kaffedrickande) om ni klickar HÄR!
 
Vill Du komma direkt till en viss punkt av mötet kan Du istället klicka på någon av de blå länkarna här som följer:
 
Ålderspresidentens inledning med påföljande upprop etc... 
Kortfattad presentation från Ilko Corkovic (s) av hans valtekniska samverkansblock
Val av ordförande samt övriga presidium i kommunfullmäktige för den nya mandatperioden. Med kvällens första omröstning (om vem som skulle bli andra vice ordförande), som ledde till att centern fick bita i gräset.
Platsbyte på podiet där nyvalda kommunfullmäktige ordföranden Eva-Lena Israelsson (s) får ta över klubban från ålderspresidenten Sune Axelsson.
Avsägelse av Eva Karlström (m) från sin plats i kommunfullmäktige 
Val av valberedning (krävde invecklad omröstning p g a att en del partier ville roffa åt sig flera platser än de borde ha) 
Val av revisorer (med omröstning om vem av dem som skulle vara ordförande)
Val av kommunstyrelse (krävde ingen omröstning p g a gott jobb i valberedningen)
Val av nytt kommunalråd samt första och andra viceordförande i kommunstyrelsen, där det blev omröstning om den sistnämnde - en i mitt tycke helt onödig befattning som kommer att kosta oss kommunmedborgare cirka en kvarts miljon kronor om året. Omröstningen gällde dock bara vem som skulle få den posten och därmed få titulera sig "oppositionsråd" och få ett rum i stadshuset. 
Val av tidningar som kommunfullmäktiges sammanträden ska utannonseras i, där jag tyckte att det kunde räcka med Ölandsbladet - men där kommunfullmäktige beslutade att även kosta på annonsering i Barometern och Östra Småland 
Avtackning av förra kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (c) m m
 Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar