Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 24 oktober 2014

Ni skulle ha kommit dit - ni som missade!

I går kväll framträdde en ensemble från Ölands Musikteaterskola (i Ölands Skogsby) i Borgholms Bio på Södra Långgatan i vår lilla huvudstad med en högst fängslande föreställning byggd på texter av Kent Andersson och Malin Lagerlöf. "Kom hit" hette den och framfördes i en lyckad blandning av olika scenkonster.

På ett gripande sätt fick man en upplevelse hur det kan vara att tvinga fly för sitt liv från sin tillvaro och från sitt land och lämna bakom sig det mesta av det man äger och har, det som inte ryms i en sliten resväska. Hur den farliga resan kan upplevas och hur det kan kännas att sedan inte veta om man ska utvisas och kastas tillbaka från det nya landet eller inte.
 
En föreställning som alla borde se och inte bara dom alltför få som hade masat sig till Borgholms Bio igår.
  

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar