Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 5 oktober 2014

En femte ledarartikel efter valet









Vad väljarna vill!
  
  
Vad har egentligen väljarna visat i valet att dom vill? 
Det är egentligen DEN frågan som borde intressera våra kommunpolitiker nu istället för hur dom själva ska kunna roffa åt sig mesta möjliga platser i kommunstyrelse och nämnder. 
Valets segrare var egentligen tre:
  • Framtid Öland som företeelse 
  • Ilko Corkovic som person 
  • Borgholms kommun som sådan
Alla vi övriga var förlorare, det är bara att inse.
 
Framtid Ölands budskap om förändring, förnyelse och bort från blockpolitiken gick hem och fick var tredje röst på norra Öland och var sjätte i hela kommunen. Det är en valseger som förpliktigar och något som måste levas upp till!
Socialdemokraternas framgång var egentligen Ilkos PERSONLIGA, inte partiets som sådant. Ingen annan socialdemokrat fick särskilt många kryss.

Kommunen - den tredje vinnaren - kan nu bli av med ett intrigant och odugligt kommunalråd samt hennes sällskapsdam till kommunchef, som visat föga kompetens för sin uppgift! Och - framför allt - kommunen kan nu förnya sig med bättre kompetens och gå till handling för att få en bättre utveckling till stånd till kommunens och medborgarnas nytta och belåtenhet!
   
Vi andra - som inte själva fick ökat förtroende utan fick vårt väljarunderstöd minskat - bör glädjas åt kommunens nya framtidsmöjligheter! 
Vad vi nu har att göra är att respektera väljarnas vilja fullt ut istället för att underhandla om olika vägar och konstellationer för att kringgå valresultatet och gynna oss själva!
Väljarna har med sina kryss pekat ut tio personer som bör ingår i den kommande kommunstyrelsen och jag är en av de tio!  
I den nya kommunstyrelsen vill jag tillsammans med dom övriga vara med och bidra med min idérikedom och det kunnande jag har för att vår kommun ska gå bästa möjliga utveckling till mötes. Där skulle jag önska att alla kan dra åt samma håll för vår kommuns bästa! Där måste vi kunna möta varandra med utsträckt hand över alla gränser!
 
Det är vad väljarna visat att dom vill!
              
Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här!
Vill Du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här

2 kommentarer:

  1. Håkan Peterson, Sättra5 oktober 2014 kl. 11:41

    Hej Lubbe,
    en bra ledare som beskriver vad som förväntas av de nya ledarna I kommunen - nu när den politiska kartan ritats om så rejält. Hoppas Ilco får ihop detta och att vi får en kommunstyrelse med den sammansättning väljarna önskar. De kryssade ska definitivt vara med i kommunstyrelsen. Dessutom anser jag samtliga partier ska ha representation. Då kommer vi att få en demokratisk kommunledning och fullmäktigemöten som blir mer effektiva.

    Ha de got!

    SvaraRadera
  2. Hej Per Lublin.
    Klart att du ska vara med i den nya kommunstyrelsen. Annars har vi ingen demokrati.
    S Johansson

    SvaraRadera