Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 3 oktober 2014

Kasta inte 150 000 kronor i sjön!

Läser i gårdagens Barometern / Östran om planerna på att anlita en konsult för 150 000 kronor för att "lösa" frågan om turistbyrå i Borgholm.  
Varför i Herrans namn ska dom slänga 150 000 kronor av kommunmedborgarnas pengar i sjön på att anlita en konsult för något som går att räkna ut med vanligt enkelt sunt förnuft?! Lite grand är det som när Gudrun Schyman för några år sedan eldade upp hundra tusen kronor under Almedalsveckan i Visby. Fast med den skillnaden att här i Borgholm handlar det om femtio tusen kronor mer! 
Kan bjussa på ett gott råd så kan ni spara dom där etthundrafemtio tusen kronorna till att använda på bättre sätt för kommunmedborgarnas nytta: 
Köp in några broschyrställ och placera ut på biblioteken i Borgholm, Löttorp, Mörbylånga och Färjestaden samt ICA i Byxelkrok - där företag inom den öländska besöksnäringen kan lägga ut sina broschyrer - och sätt upp skyltar utanför som visar att där finns det turistinformation. Mer behövs inte! Dom flesta turistande använder sig av nätet och går aldrig in på en turistbyrå numera. 
Så här finns ännu mer pengar att spara av kommunmedborgarnas pengar! 

Vill Du kommentera, klicka här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar