Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 31 oktober 2014

Måndagskvällens kommunfullmäktigesammanträde med SUMMERING

Måndagskvällens kommunfullmäktigemöte var nummer två med det nya kommunfullmäktige. Vill Du se hela föreställningen på två och en halv timme i repris så kan Du klicka HÄR.  Annars kan Du se valda delar genom att klicka på valfria av dom blå texterna härunder: 
SUMMERING
Ska man våga sig på en summering av kvällen så blev det ju lite fart på slutet tack vare interpellationerna. Man kan väl säga att det kom fram inte bara att Borgholm Energi varken har gjort några amorteringar på dom aktuella Resedan-lånen som kommunen gått i borgen för eller verkar ha haft för avsikt att göra det. Och att det kom fram att dåvarande kommunledningen - Lisbeth Lennartsson (c), Ilko Corkovic (s) och Eddie Forsman (m) - fått fortlöpande information från BEAB utan att nämnvärt ha reagerat.
Man kan man väl säga att det blev lite men inte mycket annorlunda beslutat p g a av att vi nu har ett nytt och annorlunda kommunfullmäktige tack vare valet. Av sex motioner fick jag bifall på en och en kunde dras tillbaka tack vare att vi nu har fått en annan kommunfullmäktigeordförande - Eva-Lena Israelsson (s) som kan få mötena att fungera som dom ska. Hade det varit det gamla kommunfullmäktige hade det blivit avslag på alla sex.
Väljarnas röster har gjort skillnad. 
Hade den tidigare kommunfullmäktigeordföranden Jan Erici (m) fått behålla klubbskaftet och styra över mötet så hade mina interpellationer om BEAB:s amorteringar förmodligen fått bli liggande fram till sisådär i maj eftersom mötena fyllts upp med en massa meningslös "information" från diverse förvaltningar - så allt det mesta på ärendelistan blivit förskjutet till kommande möten - något som vi nu har sluppit. Mötet kunde nu avslutas med alla ärenden avklarade redan vid niotiden på kvällen istället för att som under Jan Ericis senare år aldrig sluta före halv elva och då med cirka hälften av ärendena kvar 
Och visst var frånvaron av Lisbeth Lennartsson välgörande. Annat vore lögn att påstå.

*)  Fotnot: Den motionen var från Mikael Almqvist (KD, numera FÖ)
**) Fotnot: Dessa motioner var från mig och gamla kommunstyrelsen hade föreslagit avslag på samtliga.
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar