Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 11 oktober 2014

En sjätte ledarartikel efter valet









Exit Lennartsson!
  
  
Lisbeth Lennartssons avgång kom väldigt plötsligt igår när hon till slut insåg att alla försök att klamra sig kvar på kommunalrådsstolen var dömda att misslyckas och att hon inte heller skulle kunna få en position som "oppositionsråd". Först i det läget gav hon upp!   
Fredrik Reinfeldt gav upp redan på valnatten. För Lisbeth tog det nästan fyra veckor att inse faktum! Detta trots att Lisbeths valnederlag var klart större än Reinfeldts.
Hade inte Lisbeth kastat in handsken nu, så hade hon allra senast förlorat striden om kommunalrådsposten på onsdag (då den ska avgöras i kommunfullmäktige), såvida hon inte blivit avsatt av den egna partigruppen redan på det interna möte som dom ska ha nu på måndag. Därför hade hon inget val om hon ville slippa nesan av att bli uttryckligen bortpetad! 
Men det satt verkligen hårt inne!
Att hon nu försöker greppa efter att få bli ordförande för "någon styrelse eller nämnd" är väl ändå en aning förmätet och visar bara att hon ännu inte riktigt kan inse att hennes tid i ansvarig position i Borgholms kommun nu oåterkalleligen är slut.

Vi behöver inte ha personer som sätter prestigen och den egna makten i främsta rummet på några ordförandeposter vare sig i någon socialnämnd eller annan nämnd, om det nu är det som Lisbeth fikar efter. Verksamheterna måste ju ges möjlighet att fungera!
Lisbeth har under sina tolv år som kommunalråd hunnit att tillräckligt visa vad hon går för. Dom som var med i den dittills välfungerande demokratiberedningen under den tidigare mandatperioden kan nog aldrig glömma hur den kom att snabbt haverera under - och på grund av - Lisbeths inhopp som ordförande när den tidigare ordföranden Lillebill Grähs blev sjuk.
Det borde finnas tillräckligt med kompetenta personer till både ordförande- och viceordförandeposterna i samtliga nämnder utan att man ska behöva plocka in personer som kan bli till skada för verksamheterna.
Nu är det äntligen Exit Lennartsson från allt inflytande i Borgholmspolitiken!
              
Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här!
Vill Du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar