Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 14 oktober 2014

Ett HÖGTIDLIGT ÖPPNANDE !!!

Nu på onsdag kan det bli spännande värre i samband med nya Kommunfullmäktiges Högtidliga Öppnande. 
Det börjar med en ceremoni i Storkyrkan i Borgholm ledd av Pastor Primarius Ann-Kristin ForsmanKyrkorummet kommer att vara fyllt till bristningsgränsen av särskilt inbjudna. Än i det sista är det oklart om huruvida kungafamiljen kommer att närvara. Det stora samlade mediauppbådet kommer att få vänta utanför.   
Efter att den kyrkliga ceremonin avslutats tågar de högtidsklädda ledamöterna i procession över till Parlamentsbyggnaden på andra sidan torget, förmodligen till tonerna av Ölandssången framförd av en marschorkester.   
När så småningom alla trettiofem ledamöterna väl har placerat sig på sina hedersbänkar i Kommunfullmäktiges stora plenisal och fanfarerna har ljudit, så vidtar ett välkomsttal av Kommunfullmäktiges Ålderstalman herr Sune Axelsson, varvid man kommer att kunna höra en knappnål falla. 
Direktsändning och referat kommer givetvis att kunna finnas här på bloggen, så välkomna hit igen att uppleva festligheterna vid det högtidliga öppnandet med talmansval och val av kommunens nya ledning!     
Pressen må spekulera, men HÄR visas då vad som verkligen händer! 
                                                                                         
Vill Du kommentera, klicka här!
                                                                                                                 

1 kommentar:

  1. Underbar läsning.. du har min röst nästa val oxå..

    SvaraRadera