Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 2 oktober 2014

Efterlängtad utökning

Ett demensboende i Borgholms kommun har utökat bemanningen nattetid för att säkerställa de boendes säkerhet.  Så stod det i Barometern / Östran igår under rubriken Utökad bemanning på demensboende.
Man kan dock starkt betvivla att de gamlas säkerhet var den verkliga anledning till den utökade bemanningen.
Den verkliga anledningen tror jag - cyniskt nog - var att slippa ifrån vitet på 800.000 kronor som annars skulle kunna utdömas gång på gång tills bemanningen blev tillräcklig.
Det är högst beklagligt att den statliga Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) måste hota kommunen med höga viten för att något ska hända!
Nu lämnar för övrigt den ansvariga ordföranden för socialnämnden politiken och förhoppningsvis får vi en mer ansvarskännande socialnämnd när dom nya nämnderna snart ska utses.

Vill Du kommentera, klicka här!
                         

1 kommentar:

  1. Ja det är konstigt det är ju de gamla som har den värlfärd som vi har i dag.

    SvaraRadera