Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 oktober 2014

Händer för lite? Bara i Tomsäckarna!

Häromdagen kunde man faktiskt läsa om den kommande Ölandsrevyn i "Tomsäckarna" (för närvarande det gemensamma namnet för Barometern / Östra Småland). Texterna var nu klara och nu skulle man börja öva på framförandet. Revyledaren Jonas Rydeberg beklagade sig att trots valår så hade det hänt så lite på Öland i år.   
Kanske har den gode Jonas nöjt sig med att läsa Tomsäckarna, där man ju sedan årsskiftet har slagit ihop lokalredaktionerna i Borgholm och kraftigt minskat på personalen. Därför finns där väldigt litet att läsa härifrån.    
Isåfall är ett enkelt tips till Jonas att övergå till Ölandsbladet och "Lubbes kommunblogg". Då blir det plötsligt ganska mycket som händer är. Men det är klart att det också en hel del som inte tycks hända som det borde, t ex BEAB amorteringar på lån som Borgholms kommun står i borgen för. Men det lär det förstås skrivas desto mer om!   
Och att sen TV4 lagt ner den lokala nyhetsbevakningen (vilket naturligtvis inte betyder att det inte skulle hända något här) - men av någon mystisk anledning behåller den lokala reklamen man - det vore väl också något för ett revynummer? 
Glo man!
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar