Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 1 oktober 2014

Flera sidor på tärningen

Folk frågar mig: Vem ska bli kommunalråd nu då?
  
Ja vad svarar man på det?
  
Å ena sidan blev Ilko Corkovic den store segraren i vår kommun när det gäller antalet kryss. Nästan tusen väljare hade kryssat för hans namn i kommunvalet. Nästa på topplistan av kommunens samtliga politiker nådde inte ens upp till 400 kryss. Så sett ur väljarnas synpunkt borde Ilko utses till kommunalråd. Det skulle därför vara svårt att som demokratiskt sinnad kommunfullmäktigeledamot lägga sin röst på någon annan kandidat när nya kommunfullmäktige om två veckor ska samlas för första gång och välja kommunalråd.
  
Å andra sidan kan jag ifrågasätta om Ilko verkligen kan bli det kommunalråd som kommunen behöver, den samlande kraft som skulle kunna få alla att dra åt samma håll. Med Ilko som kommunalråd finns risk för ytterligare fyra år av meningslöst partikäbbel istället för samlade tag för vår kommuns bästa. Ilko vill inte ha alla med på tåget, av dom som har många väljare bakom om sig, bara vissa. Jag tror dessutom att Ilko är för feg för att kunna ta tag i sånt som behöver göras med nödvändig kraft. Styra sitt parti klarar han nog av men inte att leda Borgholms kommun på rätt kurs så att kommunen kan överleva. Viljan verkar inte riktigt finnas till mer än att få bli kommunalråd. Karriärstegen är kanske redan rest mot andra - högre - mål? Det är tveksamt om det verkligen går att lägga sin röst vid kommunfullmäktigemötet för att en sådan person ska bli vårt nästa kommunalråd.
Å tredje sidan - för på en kub  finns det många sidor - så är vad som helst bättre än att Lisbeth Lennartsson ska lyckas klamra sig kvar som kommunalråd ännu en period. 
Det finns tre sidor till på tärningen.
  
Vill Du kommentera, klicka här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar