UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

lördag 5 november 2016

Alla helgons dag

Alla Helgons dag. Det är den här helgen som vi tänker på - just det - alla helgon. Och dom är betydligt fler och annorlunda än dem som av någon anledning har blivit helgonförklarade från Rom, för då skulle det knappast finnas så många med någon slags anknytning till oss.
Nej vi tänker nog närmast på nära och kära som vi saknar och som kanske kommit att bli ett slags helgonlika förebilder för oss i vår vardag - eller något ditåt. Det är dom som är våra helgon och där har nog de flesta av våra alldeles egna som vi skulle kunna lyfta fram.
Och vi tänder ljus i våra kyrkor för dem som under det gångna året har gått bort, där vi nog alla har någon eller några som har betytt mycket för oss. Låt oss ha dem i ljust minne! 
En helg nog så viktig som någon! 
                                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar