Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 5 november 2016

Alla helgons dag

Alla Helgons dag. Det är den här helgen som vi tänker på - just det - alla helgon. Och dom är betydligt fler och annorlunda än dem som av någon anledning har blivit helgonförklarade från Rom, för då skulle det knappast finnas så många med någon slags anknytning till oss.
Nej vi tänker nog närmast på nära och kära som vi saknar och som kanske kommit att bli ett slags helgonlika förebilder för oss i vår vardag - eller något ditåt. Det är dom som är våra helgon och där har nog de flesta av våra alldeles egna som vi skulle kunna lyfta fram.
Och vi tänder ljus i våra kyrkor för dem som under det gångna året har gått bort, där vi nog alla har någon eller några som har betytt mycket för oss. Låt oss ha dem i ljust minne! 
En helg nog så viktig som någon! 
                                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar