UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

lördag 26 november 2016

Vem ska man tro på?

Den 3 oktober presenterade Lärarförbundet sin rankning av Sveriges bästa skolkommun 2016. Borgholms kommun hade då rasat från trettiofjärdede plats ner till plats 122.  
Åtta dagar senare fick utbildningschefen Lars Bylund - av helt andra anledningar - sparken.
Nu i veckan presenterade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) sin egen undersökning Öppna jämförelser Grundskola 2016. Där hade Borgholms kommun gått upp från 70:e plats till plats nummer 8 i topplistan!
Om det nu vore så enkelt att bortplockandet av Bylund är orsaken till det betydligt mer positiva resultatet nu senast, så vore det ju bara att plocka bort ytterligare ett par mindre lyckade tjänstemän från utbildningsförvaltningen - som många tycker står på tur - så kanske Borgholms kommun har chans att bli nummer ett. 
Så enkelt är det dock inte. SKL:s undersökning bygger på skolbetygen från vårterminen och då härjade som bekant Bylund fortfarande över kommunens skolväsende.* 
Vem ska man egentligen tro på när det gäller vad som är en bra skolkommun? 
Lärarna eller kommunernas egen organisation SKL?

*)  Fotnot: Detta ska naturligtvis inte tas som något skäl att behålla dom andra två tjänstemän i utbildningsförvaltningens ledning som fungerat som "Bylunds handgångna underhuggare" och som snarast borde bort. 
Kommentera gärna!

1 kommentar:

 1. Är det inte dags att byta partiledare inför valet 2018? Det gick inte så bra sist. Sverigedemokraterna kommer vinna på det här...

  2002 4,88% 2 av 49 mandat
  2006 3,12% 2 av 49 mandat
  2010 7,62% 3 av 41 mandat
  2014 3,49% 1 av 41 mandat
  2018 0,23% 0 av 41 mandat

  SvaraRadera