TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 12 november 2016

Det ska va öländsk anknytning!

Någon frågade mig igår varför jag inte har skrivit så mycket som ett ord om valet i USA. Från öländsk horisont är det väldigt svårt att kunna påverka vad som sker där borta så därför känns valet i Borgholm mera intressant att skriva om, även om det är två år kvar till dess. Men det sa jag inte.
Istället svarade jag med en hänvisning till gamle chefredaktören på Ölandsbladet, Sven-Erik Sjöholm (1889 - 1970), som enligt en skröna ställde motfrågan när han blev uppringd av en nyhetsbyrå som ville sälja nyheten närden amerikanske presidenten John F Kennedy (1917 - 1963) hade blivit skjuten skjuten till döds i Dallas: 
- Var mördaren ölänning? 
- Nej. 
- Var han som blev mördad ölänning? 
- Nej. 
- Tack men då då är jag inte intresserad, ska Sjöholm ha avslutat samtalet.
Så jag förklarade helt enkelt att ingen av kandidaterna i det amerikanska presidentvalet var ju ölänning eller hade någon annan öländsk anknytning. Därför hade jag inte tagit upp något om det på bloggen.
Men den förklaringen blev inte riktigt godkänd:
- Du skrev ju om Kristi brud nyligen. Hon är ju från Knutby och har väl heller ingen öländsk anknytning?* 
- Nej inte hon själv kanske. Men hennes make! Han kom ju med kristendomen hit till Öland redan på elvahundratalet och har sedan dess funnits kvar här på Öland bland annat i våra öländska kyrkor!
Var får jag allt ifrån?! 
 *) Fotnot: Det där om Kristi Brud och Årtusendets skilsmässa skrev jag i ett försök i förrgår att vara rolig, men det är det ju inte alla som begriper! Därför var det kanske inte så roligt! Och det är ju sällan skvallertidningar heller skulle jag tro.
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar