UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

onsdag 2 november 2016

Avskaffa november?

Tillhör inte dom stora älskarna av november. För mig är den månaden mestadels trist och grå. Med nakna träd där löven har blåst av.
En månad som jag gärna skulle vilja avskaffa om det gick. 
I den gamla almanackan bar den namnet vintermånad, d v s det var den månad när vintern anlände. men det stämmer inte längre. Numera kommer vintern ofta senare - i december eller ibland först i januari. Åtminstone är det ju så här hos oss. Och vintern är ju inte heller alltid så kul precis. I vart fall är den inte min favoritårstid.
Idag kommer det inte bara att vara grått och blåsigt. Enligt SMHI:s färskaste prognos kommer det att regna oavbrutet här i Borgholm hela dagen idag samt under kvällen - efter klockan nio på kvällen t o m snöblandat - så då det är skönt att kunna var inne och slippa gå ut. 
Undrar om det skulle gå att få ihop en majoritet för att avskaffa november? Fast isåfall är det nog bäst att förslaget kommer från "rätt" håll! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar