Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 20 november 2016

De stängda dörrarnas politik istället för öppenhet

Det är inte så länge sedan som kommunfullmäktige beslutade att demokrati, medborgarinflytande och öppenhet ska prägla vår kommun. Då känns det väldigt underligt att de två absolut tyngsta nämnderna - de som har hand om kommunens kärnverksamheter - nu mer eller mindre stänger dörrarna för all insyn. 
Socialnämnden - med bl a äldreomsorgen och hemtjänsten på sitt ansvarsområde - höll ett sammanträde helt bakom lyckta dörrar nu i torsdags då dom bl a skulle diskutera framtida behov av boende för personer över 65 år samt måltiderna på särskilda boendena.
På onsdag i nästa vecka ska utbildningsnämnden - med ansvar för bland annat skolan, barnomsorgen och biblioteken - ha ett möte som enligt nyligen utskickad kallelse ska vara stängt för allmänheten, detta trots att den nye ordförande Lennart Andersson (s) strax efter sitt tillträde deklarerade att han vill att mötena ska vara öppna. Tydligen har han sedan fått backa för vissa tjänstemän innan kallelsen skickas ut. Vissa tjänstemän vill inte bli sedda och vissa tjänstemän tycks ha lite för mycket att säga till om. Det räckte tydligen inte med att ge Lars Bylund sparken. 
Fler tjänstemän på utbildningsförvaltningen bör stå tur att få gå om det hela ska kunna fungera bra. Både beträffande öppenheten och besluten kring verksamheten,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar