TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

söndag 20 november 2016

De stängda dörrarnas politik istället för öppenhet

Det är inte så länge sedan som kommunfullmäktige beslutade att demokrati, medborgarinflytande och öppenhet ska prägla vår kommun. Då känns det väldigt underligt att de två absolut tyngsta nämnderna - de som har hand om kommunens kärnverksamheter - nu mer eller mindre stänger dörrarna för all insyn. 
Socialnämnden - med bl a äldreomsorgen och hemtjänsten på sitt ansvarsområde - höll ett sammanträde helt bakom lyckta dörrar nu i torsdags då dom bl a skulle diskutera framtida behov av boende för personer över 65 år samt måltiderna på särskilda boendena.
På onsdag i nästa vecka ska utbildningsnämnden - med ansvar för bland annat skolan, barnomsorgen och biblioteken - ha ett möte som enligt nyligen utskickad kallelse ska vara stängt för allmänheten, detta trots att den nye ordförande Lennart Andersson (s) strax efter sitt tillträde deklarerade att han vill att mötena ska vara öppna. Tydligen har han sedan fått backa för vissa tjänstemän innan kallelsen skickas ut. Vissa tjänstemän vill inte bli sedda och vissa tjänstemän tycks ha lite för mycket att säga till om. Det räckte tydligen inte med att ge Lars Bylund sparken. 
Fler tjänstemän på utbildningsförvaltningen bör stå tur att få gå om det hela ska kunna fungera bra. Både beträffande öppenheten och besluten kring verksamheten,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar