November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 18 november 2016

Intressant om det öländska vattnets historia

Förra veckan när kylslaget regn tidvis stod som spön i backen och öns bäckar och kanaler översvämmades - trots att det formligen forsade ner mot havet med allt vatten - började ju med en tyvärr alltför sparsamt besökt kunskapskväll i Stadshuset med arkeologen Jan-Henrik Fallgren på temat Det öländska vattnets historia. 
Att jag inte kunde vara med och lyssna - har väl framgå av mitt blogginlägg Historisk krock i onsdags i förra veckan - men en bloggläsare som var där tyckte att det varit mycket intressant och skickade över ett par länkar, dels till ett bildspel med bilder som visades 
http://www.vattenorganisationer.se/downloads/52/Livets_vatten_J-H_Fallgren.pdf
och dels till till Ölands Vattenråds anteckningar från kunskapskvällen med en sammanfattning av Jan-Henrik Fallgrens föredrag:
Anteckningar Kunskapskväll Vatten i historiskt perspektiv
Absolut värt att klicka på! Det kan ge en och annan tankeställare! 
Kommentera gärna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar