UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

fredag 18 november 2016

Intressant om det öländska vattnets historia

Förra veckan när kylslaget regn tidvis stod som spön i backen och öns bäckar och kanaler översvämmades - trots att det formligen forsade ner mot havet med allt vatten - började ju med en tyvärr alltför sparsamt besökt kunskapskväll i Stadshuset med arkeologen Jan-Henrik Fallgren på temat Det öländska vattnets historia. 
Att jag inte kunde vara med och lyssna - har väl framgå av mitt blogginlägg Historisk krock i onsdags i förra veckan - men en bloggläsare som var där tyckte att det varit mycket intressant och skickade över ett par länkar, dels till ett bildspel med bilder som visades 
http://www.vattenorganisationer.se/downloads/52/Livets_vatten_J-H_Fallgren.pdf
och dels till till Ölands Vattenråds anteckningar från kunskapskvällen med en sammanfattning av Jan-Henrik Fallgrens föredrag:
Anteckningar Kunskapskväll Vatten i historiskt perspektiv
Absolut värt att klicka på! Det kan ge en och annan tankeställare! 
Kommentera gärna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar