TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 2 november 2016

Att kapa grenar

Apropå nakna träd och grenar - i det föregående inlägget - så kom jag att tänka på det stora samtalsämnet i Borgholm, Lars Bylund, där ilskan är stor över att vi medborgare ska behöva betala en miljon för att bli av med karlen. 
Jag försöker förklara att det hade vi inte behövt.  Bylund har överträtt sina befogenheter så grovt att vi hade kunnat ge honom sparken rakt av, d v s avskedat honom direkt och utan ersättning. Men den vetskapen gör inte folk mindre förbannade. Att det råder upprörda känslor är det minsta man kan säga! 
Men tillbaka till det här med träd och grenar. 
I början av sin "karriär" hos Borgholms kommun lär Bylund har ställt sig framför ett antal församlade lärare och skissat på ett träd med många grenar. Trädet var kommunen och grenarna var skolor, menade Bylund. Nu ville han kapa av ett antal grenar för att trädet skulle "må bättre". Så visade han med en tuschpenna hur han skulle kapa av gren efter gren. En militäriskt stram manöver anstående en gammal militär som han ju var! 
Och så kom han också att göra. Böda skola, Södviksskolan och Runstens skola var några av dom grenar som han kapade - och han ville kapa fler. Han kapade även bort sjätteklassen från skolorna i Köpingsvik, Rälla och i Gärdslösa och ett tag ville han också kapa bort musikskolan men fick väl hia sig lite efter alla protester. Till slut lyckades han kapa av den gren han själv satt på och föll pladask till marken.
Men helt pladask har det inte blivit, ty par andra chefstjänstemän som sysslar med personalfrågor har sett till att slänga till honom en miljon som ett slags tröst för att dom tycker så synd om honom.
Kommentera gärna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar